• img portadath1

LA TARDOR A CCILLES COLUMBRETES

Escrit per secundaria on . Posted in Activitats secundària

LA TARDOR A CCILLES COLUMBRETES

A mesura que els dies es fan més curts i l'any comença el seu descens cap a l'hivern, totes les criatures de la naturalesa comencen a preparar-se per als mesos d´hivern.

És tardor! Època bellíssima per a eixir a la naturalesa i envoltar-nos de totes aqueixes tonalitats que sembla com si emergiren de sobte, escampant aqueixes belles fulles de tardor per tot arreu. En aquest moment sembla que la naturalesa decau, encara que en realitat s'està preparant per a descansar el llarg hivern i tornar a florir la següent primavera.
L'estiu fa temps que arribà a la seua fi. Ara el dia i la nit són quasi de la mateixa durada. És el moment de tindre en compte el que ens porta la tardor.

Els colors de l'estiu han madurat i és el moment dels colors canviants; el roig s'ha transformat en taronges i marrons. És el moment dels colors càlids i brillants, daurats, ocres, ataronjats, rojos madurs, albergínies i marrons. També aqueixos verds intensos dels arbres perennes que ens animen a perseverar els mesos de fred i foscor que ens esperen, salvaguardant la nostra força interior.

“Tardor daurada,

quins fruits has donat?

Pomes roges, ametles també.

Raïms negres, magranes i molt bona mel.

Xirimoies i figues que vull menjar també.

I amb les carabasses una bona sopa fer.”

Vore Galeria fotos