• img portadath1

ELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA ENCETEN EL SEU CAMÍ PER LA GAMIFICACIÓ

Escrit per secundaria on . Posted in Activitats secundària

La gamificació és un procés de transformació educativa a través del qual les experiències d’aprenentatge són viscudes com un joc. Com diuen alguns, és viure com una experiència de joc una activitat que no ho és.

La gamificació o ludificació és un recurs metodològic dins l’aula que ens pot permetre l’aprenentatge i al mateix temps  generar una experiència positiva i edificant.

Posa en el centre a l’alumne i deixa molt clar que el mestre fa una funció d’acompanyament. Utilitza elements de motivació, dóna autonomia als alumnes i  acaba permetent que siga ell mateix el seleccionador de coneixements.

La clau és ser capaç de dissenyar una situació d’aprenentatge entretinguda, que alhora ens permetrà gaudir d’un entorn comunicatiu ric i reforçar els vincles entre el docent i els alumnes.

Els alumnes de Cultura clàssica, dins d'aquest concepte, han creat un joc de preguntes relacionades amb la formació de la Grècia clàssica i l'Imperi Romà. Aquestes preguntes van prendre forma en aparença de cartes que s'utilitzarien en un joc de taula. En aquest joc, en respondre correctament podien llançar i avançar en un tauler on cadascun d'ells era un personatge.

L'experiència ha valgut la pena, ha sigut un procés divertit i distès.

Vore Galeria fotos