• img portadath1

TALLER ESCRIPTURA GRECOLLATINA

Escrit per secundaria on . Posted in Activitats secundària

 

Els alumnes de 2n ESO de Cultura Clàssica i els de 4t ESO de llatí van realitzar un taller d'escriptura grecollatina.

En aquest taller, els alumnes van poder vivenciar el que suposava reproduir l'escriptura de l'antiguitat en suports típics del moment.

Totes les activitats enfocades a “tocar l'Antiguitat” criden poderosament l'atenció de l'alumnat i sempre se solen realitzar en relació amb les llengües i textos clàssics donant-los un enfocament filològic. Per açò en aquest taller ens centrem en l'experimentació directa i pràctica de la fabricació de tablilles d'argila per a escriure amb els signes de l'escriptura cuneïforme igual que experimentar l'escriptura en tinta liquida tant en stilvs com en ploma. També van poder escriure en tablilles de cera com utilitzaven els escolars de la Grècia i Roma clàssica.

Aquesta experiència d'immersió en l'escriptura cuneïforme i grecoromana acosta als nostres alumnes a l'experimentació d'aquells coneixements cognitius que havien adquirit en classe, facilitant un ancoratge d'ells. Tot açò amb el que comporta l'experiència del treball manual amb diferents materials i utensilis i la utilització de l'alfabet grec i del llatí.

Ha sigut una experiència per a repetir, gràcies a tots.