• img portadath1

HERÈNCIA DE CARÀCTERS FACIALS

Escrit per secundaria on . Posted in Activitats secundària

Els alumnes de 4t ESO del CC Illes Columbretes han finalitzat la primera introducció pràctica del curs al fascinant univers de la genètica. Es tracta de realitzar una investigació científica per tal de treballar els coneixements relatius a les lleis que regixen l’herència dels caràcters biològics.

Les primeres investigacions genètiques, les va realitzar el monjo Gregor Mendel, al segle XIX. Mendel, considerat “pare de la genètica”, va ser l’encarregat del jardí del seu convent a Brno, on va fer encreuaments amb plantes i va enunciar unes lleis molt importants sobre l’herència biològica.

Aleshores ningú imaginava l’abast que té la genètica en l’actualitat i és que des de que Mendel va enunciar les seues lleis, la genètica es troba en un desenvolupament constant del qual l’ésser humà està aprenent a treure’n profit amb nombroses aplicacions.

Els alumnes han realitzat encreuaments utilitzant cromosomes ficticis. Per tal d’interpretar els resultats obtinguts i tractar d’experimentar amb els nostres caràcters facials, han fet ús d’aplicacions informàtiques. D’aquesta manera, l’alumnat ha abordat, de forma pràctica i motivadora, els coneixements treballats a l’aula.

Els resultats han sigut satisfactoris i l’ experiència per a repetir.

Vore galeria