• img portada1
 • img portada2
 • img portada3
 • img portada4
 • Illes Columbretes.

  Burriana.
 • Illes Columbretes.

  Infantil,Primària, ESO.
 • Illes Columbretes

  Burriana.
 • Illes Columbretes.

  Infantil,Primària, ESO.

 

 mod pastoral

 mod erasmusPROJECTES

 

mod calendari

Calendari.

 

 

 

micro1 RÀDIO.

 

SETMANA SANTA AL COLE

Fa anys, ens vam proposar recuperar la tradició de celebrar la Setmana Santa a Borriana amb joves. No estàvem inventant res. Molts adults em deien que recordaven com de menuts es quedaven a l'escola i celebraven junts el tridu pasqual. El que fa uns anys va ser un projecte, hui és ja una humil realitat.

Aquest any, al voltant de 70 xiquets i xiquetes han participat en les activitats.

Dimecres sant, només acabar les classes "prenem a l'assalt" l'escola. Buidem dues aules de cadires i pupitres i amb estoretes les convertim per uns dies en dormitoris. Gràcies a la col·laboració de famílies, monitors i premonitors, vam poder gestionar un grup de quasi 50 joves de 12 a 15 anys que dormien a l'escola. A més d'aquests hi havia un altre grupet d'uns 20 que cada dia venia a les activitats, però tornava a casa a dormir, la majoria, perquè encara no estaven en 6è, edat mínima per poder quedar-se a dormir.

Dir que ho van passar bé, és quedar-se molt molt curt.

Durant les vesprades vam participar activament amb la comunitat de Borriana en els oficis propis del Tridu Pasqual, especialment en la Vetlla Pasqual, on els xiquets van fer representacions, van cantar i fins i tot ballar i als matins teníem les nostres pròpies activitats. Hi va haver dinàmiques, jocs, un xicotet grup d'artistes va pintar el ciri pasqual, etc.

Moments destacats van ser el viacrucis que vam tenir al pati, on cada grup va representar una escena de la passió, i la sortida al Clot de la Mare de Déu de dissabte al matí, on vam fer un dia de "desert" en dos nivells segons si eren majors o menors de 12 anys. Va ser una experiència molt positiva, ja que algun mai havia estat 30 minuts en silenci ...

Aquest any, els participats han estat brillants. A pesar dels xicotets problemes normals dels xiquets de la seua edat, que en la litúrgia de vegades s'avorreixen, etc, en general puc afirmar que han fet un gran esforç per interioritzar el que celebrem aquests dies, alhora que s'ho passaven molt bé, i que la convivència ha estat una oportunitat de trobada amb si mateix, amb els altres i amb Déu.

+ fotos

 

 

A facebook...